Leto dni kasneje: BePro Favero merilec moči

Pred dobrim letom dni smo ocenili delovanje kolesarskega merilca moči BePro Favero, ki je takrat izpolnil večino pričakovanj in si prislužil odlično oceno. A ker navadno šele čas pokaže dejansko vrednost »dragih igračk«, smo se odločili, da svoje mnenje podamo še po letu dni uporabe.

Če si ocene prvega testa niste prebrali, si jo lahko preberete tukaj.

V letu dni je merilec moči prestal kar nekaj tisoč kilometrov vožnje po različnih terenih, med drugim po groznih britanskih cestah v tipičnem britanskem vlažnem vremenu. Odlični pogoji za testiranje torej.

Pravzaprav moramo priznati, da se ocena ni kaj prida spremenila, saj merilec moči še vedno poseduje vse tiste pozitivne lasnosti, o katerih smo prvotno pisali in po letu dni uporabe nismo z njim imeli nikakršnih težav – nasprotno, Timu je popolnoma spremenil vadbeni proces in mu pomaga pri doseganju njegovih ciljev na Stravi.

Pa vendarle nekaj besed o stvareh, o katerih bi morebiti imeli vprašanja.

Baterija

Polnenje baterije ni nič bolj pogosto, kakor pred letom dni, zato lahko mirno rečemo, da je vgrajena baterija dovolj kvalitetna.

Trpežnost

Ves čas smo merilec uporabljali z zaščitnim ovojem stare zračnice, kar se je izkazalo za odlično odločitev, saj je merilec moči na pogled videti skoraj kot nov. Pedala se prav tako vrtijo kakor na začetku, zato lahko z vidika trpežnosti brez problema merilcu damo pozitivno oceno, v kolikor uporabljamo zaščitno odpadno zračnico.

Natančnost

Glede na to, da je merilec moči obojestranski in da ves čas podaja podatek o levi in desni nogi, lahko iz teh podatkov sklepamo tudi o njegovi natančnosti, saj bi nenadna sprememba prikazanega razmerja med levo in desno nogo govorila o tem, da je z enim pedalom nekaj narobe. A v našem primeru se to ni zgodilo in Tim še kar pritiska na pedala z levo in desno nogo s podobno silo.

Tehnična podpora

Ena izmed stvari, na katero moramo pred nakupom takšnih dragih izdelkov premisliti je tudi, kaj se zgodi v primeru težav. Favero je Italijansko podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja in izdelave elektronskih izdelkov za različne športe. Ne gre torej za neko novo podjetje, ki se še uveljavlja na trgu – je le nov igralec med proizvajalci merilcev moči. Sami smo se s podjetjem večkrat pogovarjali in moramo reči, da so bili zelo odzivni in pripravljeni pomagati. Četudi torej prodajajo le preko interneta, je videti, da za uveljavljanje garancije ni potrebno skrbeti. Nenazadnje gre za evropsko podjetje, ki mora delovati skladno z evropsko zakonodajo, ki pa je glede uveljavljanja garancije in servisiranja izdelkov precej stroga.

Favero Assioma

Letos je Favero predstavil nov model merilca moči, ki so ga poimenovali Assioma. Assioma je evolucijska nadgradnja BePro-ja in deluje na zelo podoben način, a ima nekaj zelo uporabnih izboljšav. Namestitev pedal je veliko enostavnejša in predvsem hitrejša, zato je Assioma primerna za uporabo na večih različnih kolesih. Poenostavili so tudi sistem polnenja, izboljšali baterijo, ki naj bi sedaj držala dvakrat več (50 ur) in dodali bluetooth povezljivost. Več o Assiomi lahko izveste tukaj.