Project Climb: Prvi KOMi so padli

Pretekli konec tedna je PulsePerformance skupaj z enim najboljših amaterskih kolesarjev na svetu Slovencem Matejem Lovšetom organiziral tridnevne priprave v Rabcu na Hrvaškem. Seveda smo priprave izkoristili tudi za Project Climb. Poleg izvrstnega treninga, smo si zadali še en cilj – vsak dan podreti en KOM na Stravi. In uspeli smo. Prvi rezultati Project Climb-a so torej tu.

Kako smo se znašli, kjer smo trenutno

Nazadnje smo se oglasili, ko smo napovedali letošnji projekt, potem pa kar utihnili.

Razlog je bil preprost. Tim se je zgodaj decembra preselil iz Velike Britanije v Slovenijo, potem pa poskušal kombinirati pisanje doktorata s treningom in ostalimi obveznostmi (npr. pisanje prehranskih periodizacij za številne športnike), zato za pisanje in poročanje na spletni strani enostavno ni bilo časa.

Kakor smo napovedali, smo trening tokrat iz laboratorija v kar se da največji meri prestavili na cesto. Tako je Tim naredil kar nekaj treningov zunaj v naravi. Na žalost nismo uspeli vkombinirati večjega števila treningov na tekaških smučeh, saj snega letos ni bilo ravno veliko. Timove treninge si lahko ogledate na njegovem profilu Strava.

Rabac

Kot je že v nekajletni tradiciji PulsePerformance in Matej Lovše v Rabcu organizirata tridnevne priprave za kolesarje. Na priprave so vabljeni kolesarji različnih jakostnih stopenj, saj so treningi prilagojeni vsakemu posamezniku. Tokrat je poleg Mateja Lovšeta in Simona Cirnskega na pripravah sodeloval tudi naš Tim Podlogar, pa ne le v vlogi kolesarja, temveč je udeležencem predaval in delil nasvete o prehrani športnika. Prisotna sta bila tudi osebni trener Aleš Obreza, ki je vodil jutranjo aktivacijo ter kardiolog Dušan Colarič, ki je udeležencem predaval o zdravem načinu življenja. Najverjetneje bodo razpisani dodatni termini v marcu in aprilu.

KOM hunting

Del Project Climba je tudi postavljanje KOM-ov, oziroma najhitrejših časov na posameznih segmentih. Ker jih je v okolici Rabca kar nekaj, je seveda padla odločitev, da se poskuša vsak dan podreti enega. Skupaj s pomočjo Mateja Lovšeta je Timu uspelo postaviti kar nekaj KOM-ov. Pa niti ni šlo toliko za KOM-e, kot za to, da smo stestirali Timovo pripravljenost. Ta je še pred pravim začetkom sezone izvrstna in z optimizmom zremo naprej.

V prihodnjih tednih bo Tim nadaljeval s treningom (in pisanjem doktorata), potem pa upamo, da kmalu zopet poročamo o kakšnem podvigu. Vam pa lahko povemo, da bomo o Project Climb-u pisali tudi v reviji Bicikel.

Foto: Aleš Obreza
Foto: Aleš Obreza

Project Climb v sodelovanju s: