Tim Podlogar, BSc MSc PhD(c)

Strokovni vodja

Tim je doktorski študent vadbenega metabolizma in prehrane na prestižni univerzi v Birminghamu, VB, kjer je leta 2016 tudi magistriral s področja vadbenih in športnih znanosti, magistrsko nalogo pa uspešno zaključil s področja okoljske fiziologije in prehrane. Pred tem je diplomiral na programu kineziologija na Fakulteti za šport, kjer je bil eden najboljših študentov svoje generacije. Njegovo glavno zanimanje so presnovni procesi v telesu in manipulacija makrohranil in vplivi le-te na presnovo, kar je tudi področje njegovega doktorskega študija. Njegov glavni mentor je dr. Gareth Wallis, eden največjih strokovnjakov s področja metabolizma ogljikovih hidratov med vadbo na svetu. Tim se zanima tudi za mehanizme pridobivanja mišične mase, fiziologijo v ekstremnih pogojih in nasplošno fiziologijo športa ter napora.  Je tudi član vodilne fiziološke organizacije APS (American Physiological Society). Tim redno objavlja v znanstvenih revijah in je kljub svoji mladosti objavil največ znanstvenih prispevkov s področja športne prehrane v Sloveniji. Njegova znanstvena dela so dostopna na njegovem ResearchGate profilu. Poleg tega že nekaj let na Jadralni zvezi Slovenije v Komisiji za usposabljanje in izobraževanje skrbi za izobraževanje jadralnih trenerjev. Svoj prosti čas trenutno namenja kolesarstvu s ciljem, da vsako leto hitreje prikolesari na vrh znamenitega Stelvia.

Tim Kambič, BSc MSc PhD(c)

Tim je doktorski študent univerzitetnega študija Kineziologije na Fakulteti za šport in trenutno zaposlen kot mladi raziskovalec v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Pred tem je z odliko zaključil univerzitetni magistrski študij Kineziologije, smeri Kinezioterapija. V času dodiplomskega in podiplomskega študija je bil proaktiven na številnih raziskovalnih področjih od biomehanike športa, fiziologije napora pa vse do epidemiologije telesne aktivnosti otrok in mladostnikov, hkrati je praktične izkušnje nabiral tudi v zasebni klinični praksi–fizioterapiji. V praksi je deloval kot vaditelj tekaških vadb, kineziolog in kondicijskih trener v ženski košarki. Na podiplomskem študiju je svoje raziskovalno znanje nadgrajeval na Inštitutu »Jože Stefan« pod mentorstvom prof. dr. Igorja Mekjavića in doc. dr. Tadeja Debevca in na Polikliniki Univerzitetnega Kliničnega centra pod mentorstvom doc. dr. Boruta Juga. Trenutno se Tim ukvarja s preučevanjem vpliva telesne aktivnosti na zdravje srčno-žilnih, pljučnih in ledvičnih bolnikov na eni in epidemiologije telesne aktivnosti na drugi strani. Strokovno se obenem tudi ukvarja z metodološko-statističnimi raziskavami, kjer uspešno deluje v sodelovanju z različnimi raziskovalnimi skupinami z Univerze v Ljubljani in Kopru. Tim je avtor številnih znanstvenih prispevkov v slovenščini in angleščini in se kot član Društva Kineziolog Slovenije v veliki meri zavzema za promocijo poklica kineziologa v javnem zdravstvu. Svoj prosti čas si krajša z različnimi športnimi aktivnostmi in potovanji.

Tina Goršek, BSc MSc PhD(c)

Tina Goršek je diplomirala s področja biotehnologije na Univerzi v Ljubljani in magistrirala iz nutricionistke in biomedicine na eni najboljših univerz v Evropi – Tehnični Univerzi v Münchnu. Pravljice za lahko noč je kmalu zamenjala za znanstvene članke s področja športne prehrane, športne fiziologije, endokrinologije, osteoporoze, mikrobioma in molekularne biologije. Sicer pa obožuje vse »science-related« in delo v laboratoriju. Po osmih letih treniranja odbojke, in dveh letih trenerske vloge, svojo rekreativno pot nadaljuje kot zagrizena kolesarka, smučarska tekačica, hribolazka, tekačica … Najbolj pomembno se ji zdi, da se posameznik redno ukvarja s čim več različnimi športi. Predvsem pa da v tem uživa.

Jan Marušič

Blaž Brenčič

Jure Kolar