Ekipa

DSC_0680Tim Podlogar BSc MSc PhD(c) – Strokovni vodja

Tim je doktorski študent vadbenega metabolizma in prehrane na prestižni univerzi v Birminghamu, VB, kjer je leta 2016 tudi magistriral s področja vadbenih in športnih znanosti, magistrsko nalogo pa uspešno zaključil s področja okoljske fiziologije in prehrane. Pred tem je diplomiral na programu kineziologija na Fakulteti za šport, kjer je bil eden najboljših študentov svoje generacije. Njegovo glavno zanimanje so presnovni procesi v telesu in manipulacija makrohranil in vplivi le-te na presnovo, kar je tudi področje njegovega doktorskega študija. Njegov glavni mentor je dr. Gareth Wallis, eden največjih strokovnjakov s področja metabolizma ogljikovih hidratov med vadbo na svetu. Tim se zanima tudi za mehanizme pridobivanja mišične mase, fiziologijo v ekstremnih pogojih in nasplošno fiziologijo športa ter napora.  Je tudi član vodilne fiziološke organizacije APS (American Physiological Society). Tim redno objavlja v znanstvenih revijah in je kljub svoji mladosti objavil največ znanstvenih prispevkov s področja športne prehrane v Sloveniji. Njegova znanstvena dela so dostopna na njegovem ResearchGate profilu. Poleg tega že nekaj let na Jadralni zvezi Slovenije v Komisiji za usposabljanje in izobraževanje skrbi za izobraževanje jadralnih trenerjev. Svoj prosti čas trenutno namenja kolesarstvu s ciljem, da vsako leto hitreje prikolesari na vrh znamenitega Stelvia.

Ker se Tim zaveda, da ne ve vsega, sodeluje tudi z drugimi strokovnjaki, ki tako posredno tvorijo projekt Kineziolog. Poleg spodaj naštetih strokovnjakov, ima Tim dostop do svetovno priznanih akademikov iz različnih področjih, ki mu v primeru zahtevnejših vprašanj pomagajo s svojim znanjem.

Tim Kambič

Tim je doktorski študent univerzitetnega študija Kineziologije na Fakulteti za šport in trenutno zaposlen kot mladi raziskovalec v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Pred tem je z odliko zaključil univerzitetni magistrski študij Kineziologije, smeri Kinezioterapija. V času dodiplomskega in podiplomskega študija je bil proaktiven na številnih raziskovalnih področjih od biomehanike športa, fiziologije napora pa vse do epidemiologije telesne aktivnosti otrok in mladostnikov, hkrati je praktične izkušnje nabiral tudi v zasebni klinični praksi–fizioterapiji. V praksi je deloval kot vaditelj tekaških vadb, kineziolog in kondicijskih trener v ženski košarki. Na podiplomskem študiju je svoje raziskovalno znanje nadgrajeval na Inštitutu »Jože Stefan« pod mentorstvom prof. dr. Igorja Mekjavića in doc. dr. Tadeja Debevca in na Polikliniki Univerzitetnega Kliničnega centra pod mentorstvom doc. dr. Boruta Juga. Trenutno se Tim ukvarja s preučevanjem vpliva telesne aktivnosti na zdravje srčno-žilnih, pljučnih in ledvičnih bolnikov na eni in epidemiologije telesne aktivnosti na drugi strani. Strokovno se obenem tudi ukvarja z metodološko-statističnimi raziskavami, kjer uspešno deluje v sodelovanju z različnimi raziskovalnimi skupinami z Univerze v Ljubljani in Kopru. Tim je avtor številnih znanstvenih prispevkov v slovenščini in angleščini in se kot član Društva Kineziolog Slovenije v veliki meri zavzema za promocijo poklica kineziologa v javnem zdravstvu. Svoj prosti čas si krajša z različnimi športnimi aktivnostmi in potovanji.

Tina Goršek

Tina Goršek, diplomirana biotehnologinja, trenutno zaključuje magisterij iz nutricionistke in biomedicine na eni najboljših univerz v Evropi – Tehnični Univerzi v Münchnu. Pravljice za lahko noč je kmalu zamenjala za znanstvene članke s področja športne prehrane, športne fiziologije, endokrinologije, osteoporoze, mikrobioma in molekularne biologije. Sicer pa obožuje vse »science-related« in delo v laboratoriju. Po osmih letih treniranja odbojke, in dveh letih trenerske vloge, svojo rekreativno pot nadaljuje kot zagrizena kolesarka, smučarska tekačica, hribolazka, tekačica … Najbolj pomembno se ji zdi, da se posameznik redno ukvarja s čim več različnimi športi. Predvsem pa da v tem uživa.

Jan Marušič

Jan je diplomirani kineziolog, ki zaključuje magistrski študij kineziologije na Fakulteti za šport. Zagovarja aktiven in zdrav življenjski slog, tudi sam se že od malih nog ukvarja z različnimi športi. Deluje v ŠD Kinaction v Ljubljani, kjer s kolegom pokrivata širok spekter področji delovanja kineziologije; osebno trenerstvo in prehransko svetovanje, kondicijsko pripravo športnikov, vadbo po poškodbah za optimalno okrevanje ter vadbo s kronični bolniki in starostniki. Z veseljem sodeluje pri raziskovalnem delu v kineziološkem laboratoriju, trenutno na področju preventive pred športnimi poškodbami. Aktiven je tudi na obetavnem projektu na Fakulteti za šport, kjer razvijajo in integrirajo vadbene postaje za trening ravnotežja v vsakdanje življenje starostnikov. Z zanimanjem spremlja aktualne novosti in raziskave iz področja športne znanosti. Poleg uporabe v praksi mu slednjih ni težko deliti z drugimi, osebno ali prek kakega članka.

Blaž Brenčič

Blaž je študent zadnjega letnika prve stopnje kineziologije. Aktivno se ukvarja s triatlonom moči (powerlifting), organizirano vadbo v naravi ter drugimi skupinskimi vadbami. V letošnjem letu je ustanovil svoje društvo (Moč gibanja), kjer si prizadeva za dvig telesne pripravljenosti v Prekmurju. Deluje tudi kot osebni trener. V načrtu ima nadaljevati študij na drugi stopnji kineziologije. Zanima ga predvsem funkcionalna vadba, vadba za hrbtenico.

 cde9e4ed98dfc7289f614a0088dfd6eaJure Kolar
Jure Kolar ima zaključeno prvo stopnjo študija kineziologije, svojo pot pa nadaljuje v smeri fizioterapije. Poglobljeno razumevanje človeškega telesa z vidika mišično-skeletnega sistema je vselej vzpodbudilo njegovo zanimanje, integracija s športom pa doprinaša nove razsežnosti, ki jih želi na strokovnem področju kar najbolje osvojiti. Jure je član organizacije NSCA (National Strenght and Conditioning Association), prav tako pa tudi ene največjih zdravstvenih organizacij APA (Australian Physiotherapy Association). Jure je bil v sezoni 2014/2015 kondicijski trener članske ekipe KK Rogaška, sodeloval je z ekipo Fakultete za šport pri pripravi državnih reprezentantov igralcev golfa (U-18), ima večletne izkušnje na področju dela z ljudmi v fitnes indrustiji, vse več pa nabira izkušenj tudi v zdravstvu.

Področja delovanja: Kondicijska priprava športov moči, rehabilitacija po poškodbah okončin, izvedba manualnih testiranj zmogljivosti mišičnega sistema ter funkcionalnih testiranj gibalnega sistema. 

kineziolog.siDarjan Spudić
Darjan Spudić je diplomant fakultete za šport in magistrski študent kinezioterapije. Aktivno se ukvarja z igranjem nogometa in treniranjem mladih nogometašev, organizirano vadbo v naravi ter organizacijo športnih prireditev. Ukvarja se tudi s športno masažo, kineziotapingom in svetovanjem na področju prehrane, kondicijskega treninga in rehabilitacijske vadbe.
Veseli ga delo z mladimi, pomoč vsakomur in je pristaš aktivnega življenjskega sloga.

Področja delovanja: osebno trenerstvo, skupinska vadba, kondicijska priprava, prehransko svetovanje, kineziotaping, pozna rehabilitacija po poškodbah lokomotornega sistema z vadbo

Stalno sodelujemo tudi z:

Primož Jenkole

O Primožu bi morali napisati knjigo, saj je njegov doprinos k slovenskemu in tujemu športu resnično ogromen. Poleg tega, da je treniral celo vrsto vrhunskih športnikov, se je intenzivno ukvarjal tudi z rehabilitacijami po poškodbah, kjer je s svojim izjemnim poznavanjem človeka, dosegal izjemne uspehe. Deluje v centru BIO-FIT na Bledu, kjer svoje znanje predaja slehernemu vedoželjnemu športnemu navdušencu.