Rehabilitacija in prevencija

 

Vsakdo, ki je že bil poškodovan, ima željo, da se čim prej pozdravi ter nemoteno opravlja vsakodnevna opravila. Zlasti je to pomembno za vrhunske športnike ter mlade perspektivne talente, ki še ustvarjajo svojo kariero. Vsak zamujen dan treninga pusti posledice na zmogljivosti športnika. Ne le, da športnik ne napreduje, zaradi nedela navadno nazaduje. Prav tako je za rekreativnega športnika to precejšnje breme, saj je oseba onemogočena biti telesno aktivna, kar pa vemo, da negativno vpliva na človekovo zdravje. Ne glede na to, ali gre za akutno ali kronično poškodbo, vam lahko z rehabilitacijskim programom pomagamo skrajšati tegobe ter vas v čim krajšem času spraviti vsaj do gibalnih sposobnosti, kakršne so bile pred poškodbo.

Noben trenažni proces ni popoln, prav tako ima marsikateri življenjski stil pomanjkljivosti. Z vidika prevencije oziroma preprečevanja pred vse bolj razširjenimi bolezenskimi stanji ali pa možnimi specifičnimi športnimi poškodbami, lahko doprinesemo vašemu načinu življenja oziroma trenažnemu procesu tiste elemente (z vidika gibalne učinkovitosti), ki bodo zmanjšali možnost bolezni ali poškodb. Dobri primeri so preprečevanje poškodb hrbta, kolena in gležnja — treh sklepov, ki so za večino športov ključnega pomena. Žalostno pa je, da se bi veliko nastalih poškodb dalo preprečiti s posebnimi preventivnimi vajami.

Z odličnim poznavanjem kineziologije vam lahko v ekipi KINEZIOLOG pomagamo sanirati že nastale poškodbe ali pa vam svetujemo v programu vadbe, z namenom zmanjšanja možnosti poškodb.

Za več informacij nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo odgovorili na vaše vprašanje ter vam poskušali pomagati. Zdravje je namreč najpomembnejše bogastvo.