Prehrana

Prehranjevanje je del človekovega vsakdana. Skozi stotisoče let našega obstoja smo razvili prehranjevalne navade, za katere smo v določenem trenutku mislili, da so za nas najboljše. Novi dokazi kažejo na to, da smo bili pri določanju najprimernejše prehrane velikokrat v zmoti – posledica tega pa so debelost, kronične bolezni, slabo počutje …

V vrhunskem športu pa je prehrana še toliko bolj pomembna, saj mora biti optimizirana za vse športnikove napore in mu omogočati izvedbo vseh zastavljenih ciljev.

Prepričani smo, da imamo dovolj znanja in izkušenj, da optimiziramo vaše prehranjevalne navade in poskušamo izboljšati vašo delovno storilnost tako v vsakdanjem okolju, kot v vrhunskem športu.

Naše metode temeljijo na znanstvenih dognanjih v kombinaciji s posameznikovimi lastnimi željami, občutki in navadami, saj je nenazadnje vsakdo edinstven in zato potrebuje takšno obravnavo.

Trenutno je na trgu ogromno “prehrambenih svetovalcev”, katerih primarna cilja sta povečanje mišične mase in zaslužek ob prodaji prehrambenih dodatkov. Mi vam dodatkov ne bomo prodajali, lahko pa vam, na podlagu znanosti, svetujemo, kaj resnično potrebujete in kaj je le trenutna modna muha. Poleg tega pa ne bomo skrbeli le za “večanje mišic” (hipertrofijo), temveč za funkcionalni razvoj vašega telesa, ki je za športnike najpomembnejši.

Svetoval vam bo Tim Podlogar, doktorski študent s področja presnove in športne prehrane na prestižni Univerzi v Birminghamu in strokovnjak z največ objavljenimi znanstvenimi članki s področja športne prehrane pri nas.

Trenutno so na voljo trije standardni paketi izdelave osebnih prehranskih smernic. V kolikor vas zanima kaj več, oziroma bi želeli kaj, česar noben od teh paketov ne vsebuje, nas kontaktirajte.