Kineziolog priporoča

Ker pri Kineziologu v tem trenutku (še) ne nudimo nobenih vadbenih programov, smo pripravili seznam vadbenih centrov, ki jim zaupamo in ki bi jih tudi sami obiskali.

KinVital

KinVital je podjetje, ki že od samega začetka stremi za enim glavnim ciljem in sicer približati gibanje vsakomur. Ekipa trenerjev, ki je pretežno sestavljena iz diplomiranih kineziologov se trudi s pomočjo programov ponujati različne rekreativne, športne in terapevtske vadbe in treninge.

Razpon storitev sega vse od tekaških vadb, skupinskih rekreativnih vadb, osebnih trenerstev, terapevtskih vadb in načrtovanju dodatnih kondicijskih programov za športnike. Namen tako širokega razpona storitev pa sledi že omenjenemu cilju, ki mu KinVital ekipa vztrajno sledi.

Rekreacijo, gibanje, telesno aktiven slog in strokovno vodene programe želijo namreč približati tudi tistim, ki se šele odločajo za svoje prve rekreativne korake in ne le že vrhunsko pripravljenim športnikom ter rednim rekreativcem.

Kraj: Ljubljana, Domžale

Več na njihovi spletni strani


Matija Jošt, dipl. kin

Sem Matija Jošt, diplomant kineziologije in magistrski študent kinezioterapije na Fakulteti za šport. Od nekdaj me zanimata šport in človeško telo, zato sem se usmeril v delo s športniki, postrehabilitacijo in odpravljanje gibalnih pomankljivosti. Sem specializiran v treniranju športnikov iz ekipnih športov (rokomet, košarka, nogomet, ameriški nogomet,..) in v izboljševanju gibalne učinkovitosti posameznikov ne glede na njihovo športno preteklost. Kot kineziolog sodelujem pri različnih organizacijah in klubih, kot so Fitnesklinika by Urška, Gibalno terapevtski center Kinesis, KinVital, ŽRK Zelene doline Žalec in RK Celje Pivovarna Laško. Pomagam predvsem pri vodenju vadb, kondicijski pripravi in postrehabilitaciji športnikov in rekreativcev, nudim pa tudi individualne treninge tako za začetnike kot profesionalne športnike. V svoji kratki karieri sem tako že sodeloval tudi z vrhunskimi športniki, kot so Blaž Blagotinšek, Žiga Mlakar, Vid Poteko in Arthur Patrianova.

Kraj: Celje, Ljubljana

Več na Matijevi Facebook strani


Petra Gošnak, dipl. kin

Sem Petra Gošnak, diplomatka Fakultete za šport in študentka Fizioterapije. Že od nekdaj se zanimam za zdrav način življenja, zato sem se tudi odločila za študij na Fakulteti za šport. Tekom študija sem se bolj intenzivno pričela zanimati predvsem za šport žensk. Anatomija in fiziologija ženskega telesa, predvsem v obdobju nosečnosti in poporodnemu obdobju sta v meni prebudili še večje zanimanje. Ravno zaradi tega sem svojo diplomsko delo namenila vsem telesno aktivnim nosečnicam in kasneje vse skupaj tudi nadgradila s svojimi vodenimi vadbami VITAL, ki so namenjene vsem ženskam v vseh življenjskih obdobjih. Ravno zaradi tega me je posledično začel zanimati tudi študij fizioterapije, saj menim, da bi morale ženske pridobiti več podpore in informacij s strani zdravstva v smislu rehabilitacije, predvsem v prenatalnem in postnatalnem obdobju. Večina žensk se v teh dveh obdobjih sooča z zdravstvenimi težavami tako telesnimi kot psihičnimi, le redko kje pa lahko dobijo strokovno vodene vadbe, s pomočjo katerih lahko ponovno vzpostavijo ravnovesje v svojem življenju.

Glavni cilj vadbenega programa je, da bi si ženske večkrat vzele čas zase ter tako izpolnile želje in cilje, ki so si jih zadale.  Moja velika želja pa je tudi, da bi se moji vadbeni programi pričeli izvajati v sosednji Avstriji, kjer trenutno živim in delam.

Kraj: Prevalje in Eberndorf (Dobrla Vas) — Avstrijska Koroška

Več na Vitalovi Facebook strani


Bio-Fit

Biofit je majhen butični fitnes z varnim, zdravim in poštenim (p)osebnim pristopom.
Psihokinezioterapija ali zdrav duh v zdravem telesu.

Psihokinezioterapija pomeni povezavo med psihoterapijo in kineziologijo. Kineziologija je veda o človeškem gibanju. Ukvarja se predvsem s telesno dejavnostjo posameznika, z njenim vplivom na zdravje, zmogljivost, pomaga različnim skupinam ljudi, tako aktivni kot neaktivni populaciji ter obolelim izboljšati gibalne sposobnosti in vsesplošno počutje.

Psihoterapija pa je zdravljenje s pogovorom in kakovostnim medosebnim odnosom. Pomaga ozaveščati skrite vzroke vedenjskih in čustvenih težav in njihovo postopno odpravljanje.

Več na Bio Fitovi spletni strani

Kraj: Bled


Predstavitve so pripravili posamezniki, podjetja in organizacije. Za točnost podatkov Kineziolog ne odgovarja.