Ekipa

DSC_0680Tim Podlogar BSc MSc – Strokovni vodja projekta.

Tim je doktorski študent vadbenega metabolizma in prehrane na prestižni univerzi v Birminghamu, VB, kjer je leta 2016 tudi magistriral s področja vadbenih in športnih znanosti, magistrsko nalogo pa uspešno zaključil s področja okoljske fiziologije in prehrane. Pred tem je diplomiral na programu kineziologija na Fakulteti za šport, kjer je bil eden najboljših študentov svoje generacije. Njegovo glavno zanimanje so presnovni procesi v telesu in manipulacija makrohranil in vplivi le-te na presnovo, kar je tudi področje njegovega doktorskega študija. Njegov glavni mentor je dr. Gareth Wallis, eden največjih strokovnjakov s področja metabolizma ogljikovih hidratov med vadbo na svetu. Tim se zanima tudi za mehanizme pridobivanja mišične mase, fiziologijo v ekstremnih pogojih in nasplošno fiziologijo športa ter napora.  Je tudi član vodilne fiziološke organizacije APS (American Physiological Society). V zadnjem času je spisal številne znanstvene in strokovne članke s področja vadbe in prehrane. Že nekaj let pa na Jadralni zvezi Slovenije v Komisiji za usposabljanje in izobraževanje skrbi za izobraževanje jadralnih trenerjev. Svoj prosti čas trenutno namenja kolesarstvu s ciljem, da vsako leto hitreje prikolesari na vrh znamenitega Stelvia.

Ker se Tim zaveda, da ne ve vsega, sodeluje tudi z drugimi strokovnjaki, ki tako posredno tvorijo projekt Kineziolog. Poleg spodaj naštetih strokovnjakov, ima Tim dostop do svetovno priznanih akademikov iz različnih področjih, ki mu v primeru zahtevnejših vprašanj pomagajo s svojim znanjem.

 

 

 cde9e4ed98dfc7289f614a0088dfd6eaJure Kolar
Jure Kolar ima zaključeno prvo stopnjo študija kineziologije, svojo pot pa nadaljuje v smeri fizioterapije. Poglobljeno razumevanje človeškega telesa z vidika mišično-skeletnega sistema je vselej vzpodbudilo njegovo zanimanje, integracija s športom pa doprinaša nove razsežnosti, ki jih želi na strokovnem področju kar najbolje osvojiti. Jure je član organizacije NSCA (National Strenght and Conditioning Association), prav tako pa tudi ene največjih zdravstvenih organizacij APA (Australian Physiotherapy Association). Jure je bil v sezoni 2014/2015 kondicijski trener članske ekipe KK Rogaška, sodeloval je z ekipo Fakultete za šport pri pripravi državnih reprezentantov igralcev golfa (U-18), ima večletne izkušnje na področju dela z ljudmi v fitnes indrustiji, vse več pa nabira izkušenj tudi v zdravstvu.

Usposobljenosti: NPK maser, športna masaža in kineziotaping.

Področja delovanja: Kondicijska priprava športov moči, rehabilitacija po poškodbah okončin, izvedba manualnih testiranj zmogljivosti mišičnega sistema ter funkcionalnih testiranj gibalnega sistema. 

 

kineziolog.siDarjan Spudić
Darjan Spudić je diplomant fakultete za šport in magistrski študent kinezioterapije. Aktivno se ukvarja z igranjem nogometa in treniranjem mladih nogometašev, organizirano vadbo v naravi ter organizacijo športnih prireditev. Ukvarja se tudi s športno masažo, kineziotapingom in svetovanjem na področju prehrane, kondicijskega treninga in rehabilitacijske vadbe.
Veseli ga delo z mladimi, pomoč vsakomur in je pristaš aktivnega življenjskega sloga.

Usposobljenosti: Kineziotaping, Vaditelj Plavanja in reševanje iz vode, Nordijske hoje in teka, Atletike, Odbojke, Rokometa, Športne rekreacije 2. stopnje, fitnesa in zdrave vadbe ABC, vodnik Turnega kolesarstva, Kondicijski trener 2. stopnje, Učitelj smučanja 1, Nogometni trener C

Področja delovanja: osebno trenerstvo, skupinska vadba, kondicijska priprava, prehransko svetovanje, kineziotaping, pozna rehabilitacija po poškodbah lokomotornega sistema z vadbo

Stalno sodelujemo tudi z:

 

Teja Ličen

Teja Ličen
Teja Ličen je diplomantka fakultete za šport, študij pa nadaljuje na magistrski smeri kinezioterapije. Aktivno se ukvarja z vodenjem tekaških vadb in Mat pilatesa, ter kondicijskim treniranjem mladih namiznoteniških igralcev. Vodi tudi vadbe na PowerPlate-u ter organizira tekaške kampe. Odlikujejo jo iskrenost, dobra volja in stalna želja po izobraževanju ter dopolnjevanju znanja.
Veseli jo delo tako z mladimi kot tudi starejšimi, še posebej na področju teka, spoznavanju ljudi s pilatesom in spodbujanju otrok s posebnimi potrebami k teku in zdravemu načinu življenja.

Usposobljenosti: Učitelj nordijske hoje in teka, Vaditelj Pilatesa,  Športne rekreacije 2. stopnje, zdrave vadbe »ABC« in  Kondicijski trener 2. stopnje

Področja delovanja: kondicijska priprava, skupinska in individualna pilates vadba, Power Plate vadba, tek in tekaški treningi, vodenje in organizacija tekaških kampov za otroke s posebnimi potrebami

 

Anja ŠešumAnja Šešum
Anja je diplomatka Fakultete za šport smeri kineziologija. Trentno je študentka podiplomskega študija kinezioterapije, prav tako na FŠ in študentka prvega letnika manualne akademije v Ljubljani. Anja se je profesionalno ukvarjala z veslanjem. Pred dvema letoma se je odločila zaključiti kariero ter se posvetiti študiju. Najbolj jo zanima, kako izboljšati športnikovo telesno pripravo in nastop, kako preprečiti poškodbe pri trenažnem procesu in približati šport množici. Trenutno deluje na področju smučanja, kjer pomaga v ekipi Ilke Štuhec in dela v ZD Šiška kot kineziolog, kjer vodi programe za odpravljanje debelosti.

Usposobljenosti: Učitelj smučanja tretje stopnje, Učitelj nordijskega smučanja, NPK maser, licenca za kineziotaping

Področja delovanja: športno treniranje, smučanje (alpsko in nordijsko), veslanje, masaža, kineziotaping

 

Irena Flach

Irena je oseba z mnogoletnimi izkušnjami iz osebnega trenerstva na področju vadbe za moč. Odlikujejo jo izjemna pozitivna energija, veliko praktičnega znanja in edinstven pristop do vadečih. Vodi ljubljanski center BIO-FIT.

Primož Jenkole

O Primožu bi morali napisati knjigo, saj je njegov doprinos k slovenskemu in tujemu športu resnično ogromen. Poleg tega, da je treniral celo vrsto vrhunskih športnikov, se je intenzivno ukvarjal tudi z rehabilitacijami po poškodbah, kjer je s svojim izjemnim poznavanjem človeka, dosegal izjemne uspehe. Deluje v centru BIO-FIT na Bledu, kjer svoje znanje predaja slehernemu vedoželjnemu športnemu navdušencu.